Axmar brygga

Havskrog

Bo på hotell nära Axmar brygga Havskrog

Bo på hotell nära Axmar brygga havskrog. Bo på Hedenstugan och uppgradera din vistelse med att ta bilen ute mot havet till Axmar brygga havskrog.

Utmed kusten nära havsbandet i Axmar Bruk, 5 mil norr om Gävle och 3 mil söder om Söderhamn, ligger Axmarbrygga Havskrog.

Att besöka restaurangen Axmar Brygga Havskrog ger förutom en kulinarisk upplevelse även ger er en 350-årig resa i tiden. Upptäck gärna hela bruket under er vistelse hos Hedenstugan. Axmar Brygga Havskrog är en fiskrestaurang med konferens- och festlokaler. Restaurangen ligger på gränsen mellan Gästrikland och Hälsingland, i kulturhistoriskt intressanta Axmarbruk som grundades för 350 år sedan, år 1671.

I slaggstensbyggnaden där restaurangen är inhysta lagrades tidigare, från 1870-talet till början av 1900-talet, stångjärn och säd.

Med en panoramautsikt över orörd skärgårdsmiljö smyckat med ett otroligt rikt fågelliv och djurliv erbjuder verksamheten gäster från både när och fjärran en unik kombination av kustatmosfär och ett klassiskt julbord med fisk, skaldjur, kött, vilt och flera vegetariska alternativ.

Matgästerna sitter antingen på den inglasade bryggan eller inne i restaurangen i trivsam 1800-talsmiljö med öppen spis och skimrande slaggstensväggar som vacker inramning. På sommaren hålls även den icke-inglasade delen av bryggan öppen där maten kan avnjutas till vågornas brus.

Axmarbrygga Havskrog betygsätts årligen av White Restaurangguide vilket borgar för hög kvalité.

Axmar brygga bord

Boende nära Axmar brygga havskrog

Utmed kusten nära havsbandet i Axmar Bruk, 5 mil norr om Gävle och 3 mil söder om Söderhamn, ligger Axmarbrygga Havskrog. Öppet från i slutet av mars/början av april till första helgen i november, samt under julbordet.

Med bil är det ca. 10 minuter från hotellet.
För grupper eller speciella evenemang kan vi erbjuda transport med en lyxig limosin. Kontakta oss i förväg om du vill njuta av denna tjänst!

Vi rekommenderar att du gör din bokning på restaurangen själv.