Vinter wonderland

Längdskidåkning

Längdskidåkning på Hedenspåret

Ski in, ski out. Direkt vid Hedenstugan  hittar du Heden’s elljusspår och motionsspår. Längdskidåkning är ett härligt sätt att njuta av naturen och få motion. Det visar sig att Hedenstugan är en av de mest välkända platserna för längdskidåkning i trakten. Området är perfekt för att ta sig ut på längdskidåkning. Du hittar både elljusspår och motionsspår. Så här kan du ta dig ut i naturen och få en skön träning samtidigt.

Den stora fördelen framföralt med att utöva längdskidåkning vid Hedenstugan är att du kan åka skidor direkt från platsen. Det finns ingen behövande av att ta sig till ett annat område, utan du kan bara glida ut från anläggningen och njuta av det vackra landskapet.

Spårsystemet som startar precis utanför hotellet där du kan åka klassiskt. Här finns lätt kuperade elbelysta spår på 1,7 km, 3,2 km. Slingan på 4km och 5 km har några rejäla backar som är ett givet test för den inbitna skidåkaren.

Här kan du se en karta över spår.

Eljusspår och motionsspår

Vid Hedenstugan finns det skidspår när det finns snö. Spåren är upplysta och du kan välja på 1,7 km och 3,2 km.

Det finns också ett 4 km spår och 5 km spår, men de är inte belysta. Skidspåren är lämpliga för nybörjare, men även de som åker mycket skidor kommer att utmanas.