fbpx

Hiking

Långt, kort eller mittemellan? Hur lång vandringssträcka känner du för att uppleva idag? I närheten av Hedenstugan B&B Hotell finns vandringsleder för alla smaker och behov.

Det är något visst med havsnära natur. Det är kargt, vackert och påverkat av havets starka vindar. Överallt längs Gästrikland kustlinje finns krokiga tallar, öppna strandängar, vacker ljunghed och härliga stigar att vandra på. Och överallt är havet närvarande. Ibland bara som ett tyst brusande och andra gånger är det vilt, skummande och dånande.

Nära Hedenstugan kan du uppleva en riktig gammelskog med mjuka mossmattor och hängande lavar. 

I Hådells gammelskog reservatet kan du besöka en kopia av en gammal skogsarbetarkoja. Här kan du även ta en paus och elda vid grillplatsen. Härifrån kan du vandra på en stig i en slinga genom den skyddade skogen.

Vandring är ett häftigt sätt att komma nära naturen, utforska allt spännande som finns där och framför allt att spendera tid tillsammans. Runtomkring Hedenstugan har vi samlat förslag på olika vakckra platser och vandringar. Så packa ryggsäcken, snöra på kängorna och ge er ut på vandringsleder nära Hedenstugan!