Spa och Relax

Kan vi bjuda in dig till vårt utomhus-spa? På baksidan av hotellet finns en vedeldad finsk bastu, en vedeldad badtunna med jacuzzi och en utomhusdusch.

Självklart är du ibland värd lite extra, en liten guldkant på vardagen. Boka badtunnan eller bastun, ta med flick/pojkvännen, bästa kompisarna eller hela familjen. Lägg in några extra vedträn, luta dig tillbaka i värmen, blicka ut över skogen och stjärnhimlen ovanför dig och filosofera en stund.

Cykling

Hedenstugan erbjuder genomtänkta cykelturer i vacker miljö på olika cykelleder i skogsmiljö och/eller längs cykelvägar. Ge dig ut och upptäck den magiska omgivningen runt Hedenstugan. Hamrånges rika natur erbjuder dig sjöar, hav, skog och öppna landskap.

Grillkåta

Tänk dig möjligheten att sitta på renskinn inne i en mysig, traditionell grillkåta runt en sprakande eld! Det kan du göra här hos oss på Hedenstugan. Att sitta vid en eldstad och titta in i elden är både ett avkopplande och ett stämningsfullt sätt att stanna upp och ta en liten paus på. Den trans-liknande effekten av att sitta runt en lägereld tillsammans är sedan länge känd, men visste du att forskare också har sett att blodtrycket sänks av att sitta runt en brasa? Ju längre tid människor sitter framför en sprakande brasa, desto större avslappnade effekter har det. Kom och ta en välbehövlig paus och pröva du med! Du kan också laga mat över den öppna elden i grillkåtan.

Vandring

Det finns oändligt med vandringsleder runt ditt hikinghotell Hedenstugan i norra delarna av Gästrikland i Sverige. Hedenstugan är den perfekta utgångspunkten för varje utflykt till fots. Vi, dina värdar, ger dig gärna tips på dagsturer att genomföra på egen hand eller följa med dig på din tur genom fantastiskt naturreservat och längs Östersjökusten.

Utomhus träning

Passa på att röra på dig och få samtidigt frid i sinnet. Träna i utomhusgymmet som du hittar bara 10 meter från Hedenstugan. I utomhusgymmet kan du köra igenom hela kroppen samtidigt som du befinner dig ute i friska luften. Det är lätt att använda och att anpassa träningsutmaningarna utifrån din nivå – allt från nybörjare till träningsvan. Tydliga och illustrativa instruktioner hjälper dig att hitta rätt i övningarna. Traktens markerade elljusspår och övriga löparspår som går genom skogen startar också här.

Längdskidåkning

Vid Hedenstugan finns det skidspår när det finns snö. Spåren är upplysta och du kan välja på 1,7 km och 3,2 km. Det finns också ett 4 km spår och 5 km spår, men de är inte belysta. Skidspåren är lämpliga för nybörjare, men även de som åker mycket skidor kommer att utmanas.

Fyrhjulings safari

Upplev naturens skönhet i Gästrikland med oss på fyra hjul. En höjdpunkt under turen är när vi grillar korv tillsammans på en öppen eld vid någon av omgivningens fina rastplatser. En guidad fyrhjulingssafari är något som passar nästan alla. Du får både möjlighet att köra ett roligt fordon och få en speciell naturupplevelse. Det är inte svårt att köra en fyrhjuling. Under vår fyrhjulssafari kör du i vackra landskap och har du tur kanske du ser något vilt djur i deras naturliga miljö längs vägen.

Aktiviteter bokas (baserat på tillgänglighet) tillsammans med ditt boende via vår bokningsplattform. Tänk på att vissa aktiviteter bör bokas i god tid för att säkerställa tillgängligheten. Kontakta oss för mer information.