FAQ

Vanliga frågor

Vanliga frågor

Var finns Hedenstugan Bed and Breakfast Hotell?
Hedenstugan ligger i Bergby, cirka 200 kilometer norr om Stockholm. Bergby ligger i norra delen av Gästrikland nära Östersjökusten, omgiven av skogar och många sjöar. Det perfekta läget för att upptäcka olika regioner i Mellansverige: Gästrikland och Hälsingland.

Hur kommer jag dit
Stockholm Arlanda (ARN) är den mest vanligaste flygplatsen eftersom den är förbunden med järnvägsnätet så att du kan resa till andra regioner i Sverige. Från Bromma (BMA) eller Skavsta (NYO) måste du resa med buss (Flygbussarna) till Stockholms centralstation. Från Stockholm Arlanda eller Stockholms centralstation har du frekventa tågförbindelser till Gävle, närmaste station. Några av tågförbindelserna är direkta, vissa anslutningar kräver en tåg byte  i Uppsala. Tåg ska alltid bokas och betalas på förhand. Detta kan göras på det nationella järnvägsföretagets hemsida (SJ). Från Gävle station kan du boka en taxi för att köra dig till Bergby, ta bus 25 mot Norrsundet till busshållsplats Bergby central, sen är det ca. 12 minuters promenad till Hedenstugan.

Du kan också hyra en bil på olika flygplatser. Reser med bil från den europeiska kontinenten, följer du E4 motorvägen via Malmö, Helsingborg till Stockholm och Sundsvall. Ta avfart ”Axmartavlan” och följ trafikskyltarna rakt fram mot Hedenstugan.

När kan vi checka in och ut?
Rummen är garanterat klara till senast kl. 16, därefter går det fint att checka in. Om ni beräknar att ankomma efter kl. 18 på kvällen är vi tacksamma om ni meddelar oss detta på förhand. Senaste utcheckning på avresedagen är kl. 11.  Fråga oss när du bokar!

Vilka parkeringsmöjligheter finns?
Vi har en kostnadsfri utomhusparkering direkt utanför hotellet. Det går dock bra att köra hela vägen upp till hotellet och lämna av bagage & passagerare för dig som önskar. Byavakter gör ronder vid parkeringen nattetid, dock rekommenderar vi att inga värdesaker lämnas kvar synligt i bilen.

Kan jag ladda min elbil?
Hedenstugan har tre Tesla destination charging laddningsstolpar för Tesla och andra elbilar (typ 2 kontakt). Förbeställ din laddningsplats när du bokar din vistelse eller boka via e-post, telefon eller direkt i receptionen, beroende på tillgänglighet. Laddning mot avgift SEK 100: – / 8h

Vilken tid serveras frukosten? 
Alla dagar serveras vår frukostbuffé mellan kl 8-10.
Tidig frukost kan arrangeras  i samråd med oss. Vi kommer att göra allt vi kan för att underlätta våra gäster i detta avseende.

Finns det gratis Wi-Fi?
Ja, det finns gratis Wi-Fi i hela hotellet.

Rökning
Rökning är inte tillåten i rummen eller i hotellets lokaler. Eventuella kostnader som orsakas av att ignorera rökförbudet (t.ex. akuttjänster, underhåll, städning) betalas av rökaren eller kontaktpersonen. Hedenstugan är ett rökfritt hotell och erbjuder rökfritt boende enligt svenska regler. En avgift på SEK 1500,00 debiteras för städning av rum vid rökning.

Husdjur
Husdjur är inte tillåtna i hotellets lokaler.

Finns det något handikappanpassat rum?
Vi har gjort så gott vi kunnat och ett av våra rum är extra stort och handikappanpassat. Hotellets entré och restaurang har rullstol anpassad tillgång. Slå oss gärna en signal för mer information och för att se hur vi kan göra för att tillgodose era behov.

Restaurang
För tillvalet serverar vi (förbokat) middag men frukost serveras för våra gäster. Vänligen meddela oss om allergier eller restriktioner, så att vi kan göra vårt bästa för att underlätta dig på det sättet.

På begäran eller vid speciella tillfällen kan vi ordna en stor fiskbuffé eller fiskplattor med olika typer av lokala produkter.

Hedenstugan har fullständiga rättigheter och kan servera alkoholhaltiga drycker, såsom vin, öl & sprit m.m. Det fins också alkoholfria alternativ.

Finns det någon åldersgräns för boende?
För att boka ett övernattnings- eller paket hos oss ska man vara över 18 år, vi tar inte emot sällskap utan minst en person som är myndig.

Kan jag betala med kontakter?
Nej, från och med den 1/1 2019 är Hedenstugan kontantfritt. Vi accepterar Visa, Euro/Mastercard, Maestro, Bankcard och även Swish.

Avbokning standard bokning
Om du avbokar minst 7 dag(ar) före ankomstdatum, debiteras ingen avgift. Vid senare avbokning, ändring eller utebliven ankomst debiteras den totala kostnaden för bokningen.

Skulle andra avbokningsregler gälla har vi skrivit detta under aktuellt paket, det betyder att om det står andra avbokningsregler än de generella är det dessa som gäller. För konferensbokningar och gruppbokningar gäller särskilda avbokningsregler, se din offert/bekräftelse.

Avbokning Non Refundable bokning
Vänligen uppmärksamma att vid avbokning, ändring eller utebliven ankomst debiteras den totala kostnaden för bokningen.

Avbokningsreglerna för gruppbokningar
Bokningar som avser 3 rum eller 6 personer eller fler anses vara en gruppbokning.
Avbokning av gruppbokning måste ske senast avtalat datum för att undvika debitering.

Särskilda villkor (grupper*)

Mellan 7 och 0 dag(ar) innan ankomst: 100% från hela bokning
Mellan 21 och 8 dagar innan ankomst: 50 % från hela bokning
Mer än 3 veckor innan ankomst 25% från hela bokning
(*) grupper = Varje bokning av 3 eller fler rum eller 6 personer

Får jag pengarna tillbaka om jag avbokar inom avboknings villkorens regler?
Ja, om du har förbetalt till oss och avbokar inom reglerna för avbokningsreglerna sätter vi tillbaka pengarna till dig via Dibs, du har dem tillbaka på ditt konto igen inom några dagar.

Kvarglömda saker
Om du glömt något på rummet gärna kontakta oss samma dag du checkat ut för att höra om du vill hämta eller om vi ska skicka det till dig (mot postförskott där du själv står för kostnaden). Dessa saker skickar vi en gång per vecka. Om du glömt något i våra allmänna utrymmen (och vi därför inte vet vems det är) behåller vi det i en månad innan vi skänker det till välgörenhet.

Boka din vistelse

Kort Om Hedenstugan

Hedenstugan har allt för att du ska trivas som bäst.

 • Fräscha och mysiga rum
 • Komfortabla ’en suite’ badrum
 • Hotellstandard
 • Gratis Wi-Fi
 • Du bor mitt i naturen
 • Tillgång till ett flertal upplysta motionsspår / skidspår
 • Fri tillgång till utomhusgym
 • Vedeldad Bastu (mot extra avgift)
 • Vedeldad Badtunna (mot extra avgift)
 • Bra läge nära Bergby Centrum med affärer.
 • Gratis parking
 • Tre laddningsstolpar för elbilar (typ.2)
 • Det är rökfritt i hela byggnaden
 • Cykel uthyrning
 • Ca. 25 min. med bil till Gävle centrum
 • Lugnt läge men ändå nära motorvägen E4

Hitta

Adress:
Heden 74
81740 Bergby – Sweden

Tel: 0046-297-10755

Hedenstugan B&B Hotell  ligger i den lilla orten Bergby.

 • bara 2 timmar från Stockholm.
 • 30 minuter från Gävle.